Nässjö – Oskarshamns Järnväg 150 år – jubileumståg

2024 firar järnvägen mellan Nässjö och Oskarshamn 150 år. Vi kör ett ångtåg lördagen den 25 maj, för att fira detta. Resan arrangeras i samarbete med Leader Astrid Lindgrens Hembygd, samt kommunerna längs sträckan.

Nedan finns mer information med tågtider och program längs vägen, för dig som ska resa med tåget eller vill uppleva tåget från någon av stationerna längs banan.

Boka plats

För dig som åker från Nässjö, Eksjö eller Mariannelund.

För dig som åker från Hultsfred eller Berga.

Brandrisk

Just nu är det torrt i marker och hög brandrisk, vi följer MSB:s bedömning löpande och per den 21/5 så räknar man med att det kommer bli en låg eller liten brandrisk i området på lördag. Vi håller tummarna och hoppas på regn torsdag/fredag. Om det är mycket stor risk eller extremt stor risk på skalan, så kan vi komma att sätta in diesellok, med kort varsel.

Ombord på tåget

Ombord på tåget finns det enklare mat att köpa i form av matiga smörgåsar, korv med bröd, kaffe, kall dryck osv. I Oskarshamn har Grand station öppet, i stationshuset. De erbjuder en helgbuffé med flera olika varma rätter. Boka bord i förväg om du önskar äta där, senast 22/5 till Grand Station för säkerställd bokning. Drop in i mån av plats.

Tågtider Nässjö-Oskarshamn

StationAnkomstAvgång
Nässjö~08.3009.05
Eksjö09.2710.07
Mariannelund10.4611.26
Hultsfred11.4912.30
Berga13.0513.30
Oskarshamn13.57
Kolla på informationstavlor vilket spår tåget går från vid din station, eller på trafikverket.se

Tågtider Oskarshamn-Nässjö

StationAnkomstAvgång
Oskarshamn15.30
Berga16.1516.30
Hultsfred17.3017.50
Mariannelund18.2718.30
Eksjö19.4019.55
Nässjö20.30

Tänk på att vara på plats i god tid inför avgång.

Program vid stationerna

Nässjö

Tåget växlas fram runt 8.30, inför jubileumstågets avgång. Kom och kolla på det maffiga ångloket innan tåget rullar iväg mot kusten och Oskarshamn.

Eksjö

Se program på visiteksjo.se, bland annat hemvärnets musikkår, välkomsttal, smålands karoliner m.m.

Mariannelund

Se program på visiteksjo.se, bland annat utställning, välkomsttal, filmbyn småland m.m.

Hultsfred

Se program på visithultsfred.se. Bland annat öppet hus vid dressincyklingen hos Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik och tågturer med rälsbuss på Smalspårsjärnvägen Hultsfred-Västervik.

Berga

I Berga arrangeras jubileumsfirandet mellan kl 12.00 – 14.00. Berga blås spelar och Högsby Sockens Hembygdsförening skjuter avskedssalut.

• Jubileumsutställning i väntsalen
  • Kaffeservering och lottförsäljning Bergabollen
  • Medverkande från Länsmuseet i Kalmar med bla historiska kläder och karaktärer, fotostation, testa ångmaskin m m
  • Berga SOK informerar om O-ringen v 30 i juli
  • Samhälls- och kommuninformation med bl a nya cykelkartor

Oskarshamn

Under dagen arrangeras Tolvskillingsmarken med aktiviteter på stan.

Samarbetspartners

Resan arrangeras som en del i NOJ 150 år, med stöd från Leader Astrid Lindgrens Hembygd.